Standardiserad testing av ny tillverkningsmetod för elektrofysiologiska katetrar
CATHPRINT AB
E-skaftteknologi möjliggör att all elektronik för katetern förmonteras på en platt, hel längd termoplastisk flexkrets och sedan lödas direkt på kateterskaftet med en tvåstegsautomatiserad process.

Syftet med projektet var att internt validera att våra produkter uppfyller eller överträffar existerande teknologier inom standardiserad testing. Testingen har framgångsrikt genomförts, och tester av både pass/fail och karaktäriserande slag har utförts. Projektet har sammanställts i en testrapport på vilken vi kan basera vår kommunikation gentemot existerande och nya kunder som en del i vårt marknadsföringsbudskap. Vidare har vi också grunden för vidare, mer avancerad, testing och vidareutveckling av vår teknologi för en framtida regulatorisk process.

Kortsiktigt var målet för projektet att validera att företagets teknologi håller samma standard eller överträffar nuvarande teknologier och accepterade testvärden. Genom utförande av testerna i protokollet är slutsatsen att CathPrints teknologi håller en mycket god konkurrensstandard i jämförelse med existerande teknologier, där vi i de allra flesta fall är likvärdiga eller bättre. Inom ett par tester har det visat sig att vi behöver stärka teknologin ytterligare, och i och med att dessa nu är verifierade är också teknikutvecklingens nästa steg identifierade. Vi ser mycket positivt på att passera även dessa tester i ett fortsättningsprojekt där vi utökar testplanen ytterligare.
Dessa tester ligger också till en god grund för vårt långsiktiga mål att skapa en teknisk fil och genomgå en regulatorisk godkännandeprocess - antingen på egen hand eller tillsammans med kund - och att etablera CathPrints teknologi som en golden standard. Under projektets gång har vi arbetat enligt företagets godkända kvalitetsledningsprocess och uppfört nödvändig dokumentation för att testerna ska kunna ingå i produktutvecklingsdokumentationen på ett konstruktivt och värdebyggande sätt. Genom projektet har vi en god grogrund för att gå vidare med både teknikutveckling och kommersiella aktiviteter.

PROJEKTFAKTA

KATEGORI:

Sjukhusutrustning

KOORDINATOR:

CATHPRINT AB

PROJEKTNUMMER:

2020-02345

BIDRAG:

81 550 kr

STARTDATUM:

juni 1, 2020

SLUTDATUM:

oktober 30, 2020

PROJEKTSTATUS:

Avslutade
Rulla till toppen