Fri lek under cancerbehandling
REGION VÄSTERBOTTEN
Nyskapande medicinteknisk lösning (en infusionsväst) skapa nytta för barn- och ungdomar som behandlas under längre tidsperioder med intravenösa läkemedel och infusioner.

Syftet med projektet är att med hjälp av ett nyskapande administrationssystem för infusioner, i form av en infusions-väst, skapa nytta för barn- och ungdomar som behandlas under längre tidsperioder med intravenösa läkemedel eller sondnäring via pump .Huvudsyftet med projektet är att med en nyskapande medicinteknisk lösning (en infusionsväst) skapa nytta för barn- och ungdomar som behandlas under längre tidsperioder med intravenösa läkemedel och infusioner.

Målet med projektet är att genom en testbädd / pilot-studie skapa förutsättningar för implementering av lösningen på barncanceravdelningen vid Norrlands Universitetssjukhus i Umeå. Därefter planeras en nationell livskvalité-studie, som kommer att möjliggöra spridning av infusions-västen nationellt och internationellt. "Ansökan avser implementering av infusionsvästen med följande delmål:
• att västen används och implementerats på barncanceravdelningen vid NUS.
• att det vid projektets slut finns väl utarbetade rutiner och instruktioner för handhavande för att smidig implementering av västen på fler sjukhus nationellt och internationellt.
• att det vid projektets avslut finns en QoL-studie som visar nyttan med att använda västen jämfört med traditionell droppställning i de fall det är lämpligt."

PROJEKTFAKTA

KATEGORI:

Hjälpmedel

KOORDINATOR:

REGION VÄSTERBOTTEN

PROJEKTNUMMER:

2020-00916

BIDRAG:

997 000 kr

STARTDATUM:

augusti 20, 2020

SLUTDATUM:

oktober 26, 2022

PROJEKTSTATUS:

Pågående
Rulla till toppen